Over ons

Sinds februari 2016 doen ook wij mee in de Delftse carnavals gekte.
Het idee was er al een langere tijd onder onze vriendengroep maar het idee werd later uitgewerkt; De Westergabbers… een groep van familie en vrienden die houden van carnaval en het maken van een feestje!

Al jaren lang dweilen wij rond in het Kabbelgat, en mogen van geluk spreken dat wij altijd terecht kunnen bij Pete en Jilly in Café de Sport. Hier leven wij met elkaar in de week van carnaval, ontbijten, lunchen, dineren maar ook het slapen in de kelder is een vast ritueel.

Jarenlang riepen wij al: “we moeten zelf mee gaan doen!” Tot er in 2016 zich een mooie kans voordeed.  Wij konden een wagen overnemen van Goud van Oud, zij stopte met de carnaval. Zo’n kans krijg je maar één keer! Toen de kar eenmaal in de loods stond zijn we met de hele groep aan de slag gegaan. Dan sta je daar, te kijken naar een kar, groot, hoog en mooi. Dan vraag je jezelf toch stiekem even af, waar zijn we aan begonnen!? Hoe komen we daar op? Even googelen, en ja! Daar is het idee van de zwembad trap geboren. Via marktplaats hadden we nog diezelfde avond zo’n ding gevonden en zo kon het gebeuren dat twee gabbers ‘s-avonds laat in het stikken donker over straat liepen met een zwembadtrap tussen zich in.

Het bouwen is begonnen, hier bleef het niet alleen bij. Wij hebben gezamenlijk de kleding ontworpen inclusief het logo. Alles in stroomversnelling gerealiseerd. Alles was klaar voor de optocht van 2016! Veel bedrijven hebben geholpen om onze droom werkelijkheid te maken. Hout, verf, verlichting en doek werd er bij elkaar gescharreld. Iedereen was zo enthousiast dat we soms zelfs op de rem moesten gaan staan.

Na de optocht was iedereen razend enthousiast, we keken vanaf dat moment al uit naar de optocht van 2017! Op maandag was de prijsuitreiking en wij werden gewoon tweede met onze eerste carnavalspraalwagen! Het was een geweldige week, super leuke reacties vanuit het Kabbelgat. Mensen die bij ons wilden horen, ook onze kleding wilden dragen, wij wisten niet meer hoe we moesten reageren. Eén ding wisten wij zeker, volgend jaar willen wij dit weer!

Carnaval is een mooi feest waaraan door alle Delftse verenigingen elk jaar heel hard wordt gewerkt. Wij hopen dat de mensen die al jaren meegenieten van het carnaval, ook zelf iets gaan ondernemen. Vooral de jongere garde, die hebben we echt nodig om het carnaval in Delft springlevend te houden.

Wij zijn blij dat wij meedoen in het Kabbelgat en hopelijk jij ook!